Issu de l'album : Legijata na Prokolnatite (2016)

Beat & arrangement : Nenad Stefanovski / Foolish Green Music
Mix & Mastering : DJ Goce S.A.F. & Nenad Stefanovski
Cuts by Strajk
Paroles : Tonyo San, Da Dzaka Nakot, LD Pistolero & refrain Legijata
Enregistré à Suriken Records 2015
CD : Legijata "Legijata Na Prokolnatite" Suriken Records

Facebook : https://www.facebook.com/LegijataOffi...

Tous les droits sont réservés par Suriken Records 2016

Tonyo San:
Викаш дека ме сакаш, дека се даваш за мене,
кога заплака на трака тогаш се заколна себе
дека идеме до крај на патот е непознат терен,
би ми била верна мене како што сум јас на ова верен?
дали си спремен да ми бидеш пријател?
да гинеме еден за друг во рајот бел и пеколот врел?
потегот е смел, пукам беда!
треба да знаеш дека кога требам со тебе ќе бидам секад,
никад нема да биде твојот чекор сам
ама признавам дека сум многу заебан како на заем "gun"
влагам у фрка си спремен за "fight"?
влагам у трка дали си спремен да изгинеме на овој мајк?
го бранам мојот идеал ко самурај,
а тоа прави некад моите дни да бидат тажни знај,
ти би ли споделил од тие горчини?
за да заедно во дно гледаме пак височини,
за да се вивнеме до врвот... и доле пак,
зошто животов е поделен на Јин и Јанг - ден и мрак,
дали сте спремни за мене и мојот ден?
тогаш се почиња тука, сите заедно рефрен...

рефрен:
А пред завесите да паднат, НЕМА ВТОРА ШАНСА!
еднаш Проколнат и никад нема назад!
за нас знаат, за нас газат, понастрана!
ќе настрадаш! сме прав рап кадар...
...затоа вака се понашам, НЕМА ВТОРА ШАНСА!
еднаш проколнат и никад нема назад!
за нас знаат, за нас газат, понастрана!
ќе настрадаш... нека ти раскажат!


Da Dzaka Nakot:
Свртено е вниманието на целата раја,
преку дупка во глава им дише мозокот бајат.
Последниот Super Sion сум во критичниот саат,
спремен со цела екипа ко Спасувајќи го Рајан.
Со глава во ѕидот, веќе години назат,
но се повеќе не има веќе малтерот паѓа.
Системот бара ресет, маса е критична жешка,
да скрши материјален свет со материјални нешта.
Не се битни годините, дал сме стари ил деца,
бодликавите жици и да се златни ни пречат!
Не дека нам ни е темно-туѓи маки ни тежат,
гласовите на неслушнатите во глава ни ечат.
Секој сака во кругот на топло факел дур гори,
но дал ќе влезе во оган за братот да се бори?
Во најтемните мигови кога треба да си човек,
дали седиш на страна и стравот проголтува совест?!
Само еднаш се умира-храбро нема втора слава,
не треба да изгубиш битка ни кога власта мава,
од денес за утре, правам со срце, не со глава,
ако загинам за слобода-нека не ме жалат!

рефрен:
А пред завесите да паднат, НЕМА ВТОРА ШАНСА!
еднаш Проколнат и никад нема назад!
за нас знаат, за нас газат, понастрана!
ќе настрадаш! сме прав рап кадар...
...затоа вака се понашам, НЕМА ВТОРА ШАНСА!
еднаш проколнат и никад нема назад!
за нас знаат, за нас газат, понастрана!
ќе настрадаш... нека ти раскажат!


LD Pistolero:
Дали си спремен да скокнеш за мене
кога ќе дојде правото време и денот ќе биде сив и темен.
Од кога знам за себе стилот е ваков
ги двојам луѓето од нелуѓе во живо и во рапов.
Jас сум таков, дај ми рака ќе ти дадам две
дај ми мотив за уште од срце ќе ти дадам се! Но...
Секојдневно запознавам камикази
верувам "се е ок" но превентивно ми се пази.
Доверба се губи за една секунда,
осеќам понекогаш кога си навечер до касно будна.
Вистина е дека не сме сите исти,
но не е исто тоа што го прават кога ти го прават блиски,
толку проѕирно што гледаш само низ нив,
чим ќе најдете лек за ова, може, се до тогаш Дизни.
Замрзнат како психопат со идеали,
вчера премногу боли за денес дупло да му фали.
Во оган со боса нога верувај до смрт и назад
што и да кажат зборот е безвреден во лага.
Се што реков нека стои како молитва, за ти и ја,
за нас и сите ние за почит и чиста вистина !

рефрен: x3

Récemment écouté par

0 commentaires
    Aucun commentaire trouvé

:: / ::
::
/ ::

Queue